Bir şirketin müşterilerine, bayilerine, tedarikçilerine veya çalışanlarına armağanlar vermesi, özünde pek çok mesaj taşır. Kurumsal hediye, sadece bir hediye değildir. Kurumsal hediyeler, şirketinizin müşterilerine tavrını ve niyetini yani “iç ve dış müşteri politikaları”nı, söze gerek bırakmadan çok zarif bir dille anlatan armağanlardır.
 

Kurumsal hediye politikalarının temelinde üç mesaj vardır:
 

Hediye Vermek, “Size Değer Veriyorum” Demektir…

Hediye vermenin amacı, karşınızdakine değer verdiğinizi göstermektir. Nasıl ki sosyal yaşantınızda sevdiklerinize; özel günlerde veya bayram, yeni yıl gibi zamanlarda hediyeler alırsınız ve onlar da aynı şekilde size hediyeler verir; iş dünyasında da hediye alıp vermek iş hayatının olağan bir parçasıdır. Müşterilerinize ve çalışanlarınıza verdiğiniz kurumsal armağanlarla, onlara verdiğiniz değeri ve önemi gösterirsiniz. 
 

Hediye Vermek, “Sizinle Çalışmaktan Memnuniyet Duyuyorum” Demektir…

Günümüzün rekabetçi iş hayatında, müşterilerle iyi iletişim kurmak ve sürdürmek, her zamankinden çok daha zaruri. Çünkü müşteriyi kazanmak da korumak da zor. Kurumsal hediyenizle; müşterilerinize, tedarikçilerinize, bayilerinize veya çalışanlarınıza; onlarla iş yapmaktan duyduğunuz memnuniyeti anlatırsınız.
 

Hediye Vermek, “Sizinle Uzun Soluklu İş Yapmak İsterim” Demektir…

En değerli ve karlı müşteri, mevcut müşterinizdir. Kurumsal hediye vererek aynı zamanda, müşterilerinize ve çalışanlarınıza; onlarla uzun soluklu iş yapmak istediğinizin sinyalini verirsiniz.

İz bırakacak ve yıllarca kullanılacak çok şık kurumsal hediye seçenekleri için, Kurumsal Hediye Ajansı’nın önerilerine kulak verin…